I am different. And you?
Projecte Estimul-Arte

Projecte Estimul-Arte

Deia Steve Jobs, que “la creativitat consisteix, simplement, en connectar coses. Connectar coses i buscar noves solucions a través de les conclusions extretes d’aquesta connexió”.

Estimul-Arte ha arribat aquest any a SingularMents.
Estimul-Arte és un projecte educatiu, que porta a terme Charo González, que investiga a través de l’art i l’utilitza com a eina terapèutica i de comunicació.

Aprendre art estimula el desenvolupament emocional.
No es tracta de fer classes d’art. El que es pretén amb aquests tallers és desenvolupar les capacitats artístiques per promoure el desenvolupament personal: imaginar, fantasiar, divagar, somiar, convidar, crear, recrear, compartir…és essencial en el procés educatiu.

L’aprenentatge de les arts visuals desenvolupen rutines mentals i estimulen habilitats fonamentals en el cervell humà.

Studio Thinking

En ells hem interrelacionat eines com la imatge i el dibuix o les paraules i els nombres, experimentant de forma espontània i aprenent noves formes de lectura a través d’ells. En altres ocasions, hem dibuixat amb el nostre cos, a través de la línia i el moviment que, juntament amb el color, ens ha portat a provar i sentir fantàstiques sensacions visuals i sensitives, exercitant alhora, el nostre cos i moviments psicomotrius.

Connexions corporals i connexions gràfiques que juntes han creat, a través de les nostres mans, petites, però plenes de motivació!

SingularMents ha apostat per aquest projecte artístic com a activitat de reforç del desenvolupament per als menuts de l’associació, així com a eina connectora amb els seus pares, i hem percebut en aquesta primera etapa de tallers com de positiu que ha resultat per a totes les edats.

Des del mes de gener que vam començar, fins ara que entrem en època estival, s’han realitzat set tallers / room art. Amb ells hem desenvolupat habilitats que van des de la destresa creativa i psicomotriu individual fins al procés de treball en equip, reforçant valors com la igualtat, l’assertivitat, l’empatia, que en petites dosis han anat alimentant a cada un dels participants.

La creatividad és contagiosa. Passa-la!

Albert Einstein

La proposta formativa que Charo González ens ofereix, amb el seu projecte artístic Estimul-Arte, posa el seu focus en l’aprenentatge i l’ensenyament a través de la creativitat, amb una metodologia pràctica, participativa i eficaç, basada en la investigació, l’experimentació amb la que créixer, redescobrint i gaudint la teva pròpia creativitat.

Una altra proposta paral·lela d’aquests tallers, ha estat la de relacionar a tot@s amb tot@s.
L’art com a forma d’expressió que uneix, que inclou, que normalitza la societat. Aquesta pràctica de connexió ha estat tot un èxit, on tots i totes han / hem guanyat. Infants diagnosticats i no diagnosticats han estat, per sobre de tot, nens, amb ganes d’aprendre, de compartir, de gaudir. Tots units a través d’una experiència artística, d’idioma que els engloba a tots per igual. Un pas inclusiu de la dimensió dels seus cors.

La proposta compta amb cinc tallers més, previstos entre setembre i desembre, que completaran aquesta genial pràctica artística.

L’art no reprodueix allò que és visible, sinó que fa visible allò que no sempre ho és.

Paul Klee

www.espaipetrarca.com

Artista polifacètica, Charo González es mou entre la docència en Art i camins visuals plàstics amb la fotografia com a base, fent-los servir com a mitjà terapèutic i de comunicació. L’art com a mitjà de connexió i d’estímul.
Mare d’una Asperger. Viure la diversitat funcional de prop l’ha ajudat a connectar millor amb els altres i amb ella mateixa.